Tovább a tartalomhoz
TOP5 DIY ötlet doTERRA olajakkal

TOP5 DIY ötlet doTERRA olajakkal

Közeleg az Anyák napja, de nincs ötleted? Ajándékozz egészséget, válaszd a fenntarthatóságot!

A doTERRA esszenciális illóolajak frissek és tiszták, így felhasználásuk nem csak egymagukban és párologtatásukkal történhet. Jótékony hatásai egyes alapanyagokkal vegyítve méginkább kedvezőek, és közvetlenül a bőrünkön vagy a szervezetünkben még jobban hasznosulnak. Így különböző kozmetikumokban, de egyes olajak ételekben, gyümölcslevekben, italokban is bátran használhatóak.

Megbízható, etikus környezetből származnak, a doTERRA ugyanis a forrás országokban kölcsönösen előnyös partnerséggel biztosít emberek ezrei számára munkahelyeket és méltányos jövedelmet.

Mutatjuk a recepteket, hogyan használd fel az illóolajokat kreatívan!

Anyák napi DIY ötletek doTERRA olajokkal

Hajpakolás

Tökéletes hajápoló kozmetikum, ha fontos az ápoltság és a megfelelően táplált fejbőr! A 100% természetes összetevői miatt, ki ne imádná? Minden hajtípusra ajánljuk!

Hozzávalók egy kisebb tégelyhez:
- 60 g kókuszolaj
- 60 ml méz
- 5 csepp doTERRA Levendula illóolaj
- 5 csepp doTERRA Muskotályzsálya illóolaj
- tégely, amiben tárolni szeretnéd

kókuszolaj és a méz mélyen hidratál és táplál, megakadályozza, illetve visszafordítja a korpásodást és lassítja a kopaszodási folyamatot. Élettelivé, ragyogóvá varázsolják a hajat, csökkentik a töredezést és erősítik a hajhagymákat. A kókuszolaj magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segít megőrizni hajunk egészséges állapotát.

A levendula illóolajnak antibakteriális, gyulladásgátló és bőrt regeneráló hatása van. A hajra normalizáló hatással bír, így elősegíti mind a száraz, mind a zsíros haj és fejbőr gyógyulását. A muskotályzsályával kiegészítve, mely a zsíros haj ellen dolgozik, tökéletes hajhullás ellen is! Gyógynövényes és enyhén virágos aromája nyugtató hatással bír.

Elkészítés: A kókuszolajat és a mézet keverd össze, majd a már egynemű keverékhez add hozzá az 5-5 csepp illóolajat. Öntsd át egy tetszőleges üvegbe. A folyékony keveréket pihentesd, ha megszilárdult, használatra kész!

A doTERRA összetevőket szerezd be nálunk:
Levendula illóolaj
Muskotályzsálya illóolaj
Frakcionált kókuszolaj

doTERRA Clary Sage illóolaj Deluzzo

Illatgyertya

Készítsd el illatos gyertyádat! Használhatsz bármilyen doTERRA illóolajat a megadott mennyiségek szerint, most a mi kedvencünket hoztuk el nektek.

Hozzávalók 1 db gyertyához:
- 4 csésze szójaviasz
- 40 csepp doTERRA Cassia illóolaj
- 40 csepp doTERRA Szegfűszeg illóolaj (vagy a kettőt váltsd ki a Harvest Spice illóolaj keverékkel)
- digitális hőmérő a viaszhoz
- gyertyakanóc talppal
- csipesz
- formás befőttesüveg, amibe a viaszt öntöd

A cassia a fahéjhoz közeli rokon, erős, fűszeres aromájú, Ázsiában őshonos növény. A szegfűszeget mindenki ismeri, tökéletes egyveleget ad e kettő használata a gyertyánkhoz. A Harvest Spice-ban pedig minden illatos fűszer megtalálható, ami egy őszi hangulatú lakás kiváló kellékévé válhat: cassia, szegfűszeg, eukaliptusz, cédrusfa, fahéj.

Elkészítés:
A szójaviaszt folyamatos kevergetés közben vízgőz felett olvaszd fel, amíg folyékony és csomómentes nem lesz. Hagyd hűlni, amíg a viasz hőmérséklete 85 Celsius fok alá nem csökken. Használj hőmérőt! Vigyázz, mert innentől kezdve hamar megszilárdul!

Amikor a keverék eléri a kívánt hőfokot és még folyékony halmazállapotú, add hozzá a 40-40 csepp illóolajat, majd keverd össze. A kanócot helyezd a befőttesüveg közepére, úgy hogy a talp alul legyen. A csipesz kisebb lyukát használd arra, hogy megfogd a kanócot, amivel így az üveg szélén meg tudod támasztani, és középen marad. Öntsd a keverékedet az üvegbe, kb. 45 perc, amíg teljesen megszilárdul és kihűl.

A doTERRA összetevőket szerezd be nálunk:
Cassia illóolaj
Szegfűszeg illóolaj
Harvest Spice illóolaj keverék

doTERRA Cassia illóolaj Deluzzo

Borsmentás bőrradír

Felfrissít, bársonyosan puhává varázsol!

Hozzávalók egy kisebb tégelyhez:
- 1/4 csésze (kb. 59 ml) kókuszolaj
- 3/4 csésze (kb. 177 ml) barnacukor
- 5 csepp doTERRA Borsmenta esszenciális olaj
- egy tégely, amiben tárolni szeretnéd

A barnacukor népszerű bőrradír alapanyag, tisztítja a pórusokat és serkenti a vérkeringést, valamint segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Antioxidáns-tartalma miatt regenerálja és rugalmassá teszi a bőrt, emellett kíméletesen tisztítja az érintett területet, nincs szárító hatása.

A borsmenta magas mentol tartalma miatt azonnal beindítja a bőr receptorait, nyugtat és frissít egyszerre. Élénkítő hatással bír és friss illatával javítja a légzést.

A keverék alkalmazható reggel, de akár egy nehéz nap után is.

Elkészítés: Egy kézi habverő segítségével dolgozd össze a kókuszolajat a barnacukorral, majd add hozzá az 5 csepp borsmenta illóolajat és keverd el. Az így kapott testradír csodákra képes! Próbáld ki!

A doTERRA összetevőt szerezd be nálunk:
Borsmenta illóolaj
Frakcionált kókuszolaj

doTERRA Borsmenta illóolaj Deluzzo

Hidratáló shea-vajas szappan

A selymesen puha, fiatalos bőrért!

Hozzávalók kb. 2 db normál szappanhoz:
- 450 g natúr, finomítatlan shea vaj (bio- és gyógynövényes boltokban, de egyes gyógyszertárakban is kapható)
- 2 evőkanál méz
- 15 csepp doTERRA Levendula illóolaj
- 15 csepp doTERRA Muskotályzsálya illóolaj
- szappanforma
- tetszés szerint szárított levendula díszítőelemnek

shea vaj alapvető hatása, hogy a bőrt finomabbá teszi, a ráncokat lágyítja, a bőrirritációkat, pattanásokat csökkenti. A benne található E-vitamin és béta-karotin bőrpuhító, regeneráló hatású. Használata után biztosan nem lesz szükséged testápolóra, a bőröd hidratált és selymes lesz.

Az esszenciális olajok és a méz jótékony hatásait a hajpakolásnál megtalálod!

Elkészítés: A shea vajat vágd kisebb darabokra, majd vízgőz felett olvaszd fel. Míg melegszik, egy fakanál segítségével alkalmanként keverd meg. Ha eléri a folyékony halmazállapotot, pár percre pihentesd hideg helyen. Keverd hozzá a mézet, majd add hozzá a 15-15 csepp olajat és jól dolgozd össze. Ha díszítőelemekkel dolgozol, szórj kb. 2 teáskanálnyi szárított levendulát a szappanformák aljára, majd öntsd rájuk a shea vajas keveréket. Szobahőmérsékleten várj, amíg megszilárdul.

A doTERRA összetevőket szerezd be nálunk:
Levendula illóolaj
Muskotályzsálya illóolaj
doTERRA Levendula illóolaj Deluzzo

Arcmaszk

Éljen a mesés kombó!

Hozzávalók egy kisebb tégelyhez:
- 180 g kókuszolaj
- 180 g méz
- 200 g barnacukor
- 2 csepp doTERRA Keserűnarancs illóolaj
- 2 csepp doTERRA Levendula illóolaj
- egy kisebb tégely, amiben tárolni szeretnéd

levendula illóolaj amellett, hogy ismert kellemes illatával nyugtat, antibakteriális, gyulladásgátló és bőrt regeneráló hatással bír, a keserűnarancs pedig elősegíti az ellazulást és csökkenti a bőrhibák kialakulásának esélyét. A két olaj összhangja az egyik legismertebb egyveleg a kozmetikai iparban!

A barnacukor bőrre gyakorolt jótékony hatásait a cikkben feljebb, a borsmentás bőrradírnál megtalálod!

Elkészítés: A hozzávalókat keverd jól össze, majd öntsd egy tégelybe. Használatkor kenj az arcodra egy jókora adagot, hagyd hatni 10 percig, majd alaposan öblítsd le. Ilyen egyszerű!

A doTERRA összetevőket szerezd be nálunk:
Keserűnarancs illóolaj
Levendula illóolaj
Frakcionált kókuszolaj

doTERRA Keserűnarancs illóolaj Deluzzo

Bármelyik DIY ötlet tökéletes választás lehet Anyák napjára. Emeld az ajándékozást egy új szintre, legyen már az elkészítés örömökkel teli!

Ha nincs készleten, de megtetszett ez a fajta ajándékozás, válaszd Anyák Napi Ajándékkártyánkat: Irány az Ajándékutalvány!

doTERRA Anyák napi Ajándékutalvány Deluzzo

 

Előző cikk Kreatív munkakörnyezet - különleges irodák a nagyvilágból
Következő cikk A kültéri elegancia felfedezése: Rattan vs. fonott bútorok

Szólj hozzá!

Hozzászólásod publikálás előtt mindig jóváhagyjuk.

*Kötelező mező

Inspirálódj!

Termékek összehasonlítása

{"one"=>"Válassz 2 vagy 3 terméket összehasonlításra", "other"=>"{{ count }} a 3-ból kiválasztva"}

Válaszd ki az első terméket

Válaszd ki a második terméket

Válaszd ki a harmadik terméket

Összehasonlítás