Tovább a tartalomhoz
A brit elegancia bútorba csomagolva – a Chesterfield életútja

A brit elegancia bútorba csomagolva – a Chesterfield életútja

Közel áll hozzád a lakberendezés világa? Szereted a minőségi bútorokat és izgalmasnak találod a különböző darabokkal elérhető stílusokat? Esetleg bútorvásárlás előtt vagy átalakítás, felújítás alatt állsz? Akkor bizonyára a te figyelmedet sem kerülte el az évszázadokra visszavezethető elegancia meghatározó stílusa, a Chesterfield.

Az úttörő gróf

A Chesterfield stílus eredete körül több legenda is kering, de a legismertebb elképzelés szerint a 18. században terjedt el, Philip Dormer Stanhope, a brit Chesterfield mezőváros IV. grófjához fűződve. A gróf a nemesi lét szigorú etikettje által megkövetelt egyenes testtartást szerette volna biztosítani egy kényelmes bútordarabbal, így egy helyi vállalkozásra bízta óhaját, mellyel megszületett a mára már jól ismert Chesterfield.

chesterfield kanapé deluzzo

Az eredetileg bőrből készült darabokat mély gombtűzéssel, kézzel formálták. Az összetéveszthetetlen káró mintázatot az egyedileg hengerelt karfái fogták össze, melyek kezdetben egyforma magasak voltak a háttámlával – ezzel biztosítva, hogy az arisztokraták szabályosan kihúzhassák magukat még ültükben is.

A művészi luxus elérhetővé válása

Habár évszázadokkal ezelőtt a Chesterfield stílus az elitek körében volt elterjedt, így csupán a kiváltságosok udvarában, királyi palotákban szolgált ékes kellékként, mára jóval szélesebb körben és kedvezőbb áron elérhetőek. Köszönhetően annak, hogy világszerte számos manufaktúra már felölelte a stílusjegyeket és beépítette saját terveibe, bútorgyártásába.

Való igaz, hogy 2023-ra sokan nyúltak vissza az akkori úri trendhez, ám nevéhez és eleganciájához hűen a Chesterfield bútorok nem veszítettek előkelőségükből. A mai napig megkövetelik a figyelmet, vonzzák a tekintetet, tekintélyt sugallnak és a nappalik ékes kellékeiként szolgálnak kecses bájukkal.

rimini chesterfield kanapé deluzzo

Rimini Chesterfield kanapé a Deluzzo-nál

dana chesterfield kanapé deluzzo

Dana Chesterfield kanapé a Deluzzo-nál

A modern bútorpiacon már egyáltalán nem számítanak antiknak, a divatja mondhatni újra beköszöntött a 21. századra. És ahogy az lenni szokott, sokan keresik a felújított, idei sikkel kombinált újításokat.

Az elérhetetlen, mégis elérhető Chesterfield, aminek senki nem tud ellenállni!

 

Mégtöbb Chesterfield bútorért kattints.

Előző cikk Az ívelt kanapék és jellemzőik
Következő cikk Széles kárpitválaszték

Szólj hozzá!

Hozzászólásod publikálás előtt mindig jóváhagyjuk.

*Kötelező mező

Inspirálódj!

Termékek összehasonlítása

{"one"=>"Válassz 2 vagy 3 terméket összehasonlításra", "other"=>"{{ count }} a 3-ból kiválasztva"}

Válaszd ki az első terméket

Válaszd ki a második terméket

Válaszd ki a harmadik terméket

Összehasonlítás