Tovább a tartalomhoz
Lakberendezési tippek 2024-re

Lakberendezési tippek 2024-re

5 lakberendezési tipp a 2024-es trendekhez igazodva. Tarts velünk!

Ne hagyjuk pucéran a falakat! De vajon van alternatíva a tapétára?

Használjunk szövetet! Bizony, a függő szőnyegek és a különböző lógó textíliák lendületet tudnak adni a tereknek, és nem mellesleg, képesek a sok hideg felületet otthonossá varázsolni, ami a 2024-es év egyik alapismérve. Fő a meghittség és a kényelem!

Ezért is válnak fontosabbá a privát terek, mint eddig valaha. Az elnagyolt és szabad, egyterű helyiségek háttérbe szorulnak, ugyanis nem tudják visszaadni azt a komfortérzetet, mint zárt társaik.

Ha nem is akarunk mindenhova falakat húzni, a hatalmas felületek szelídebbé tételéhez bátran tudjuk ajánlani a fent említett megoldáson kívül a különböző méretű vászonfestményeket. Persze tudjuk, hogy sokan kisebb házakban, lakásokban élnek, amit méretéből adódóan könnyű túldíszíteni, így ebben az esetben érdemes visszafogni magunkat és inkább a terek nagyítására helyezni a hangsúlyt. Kisebb terek látszólagos nagyításához pedig a padlótól-plafonig érő tükrök tökéletes szolgálatot tesznek. Lakberendezési trendek 2024 - textil fali dísz Deluzzo

Az év színe

A Pantone idén is nagy gondossággal választotta meg az év színét, ami nem más mint a Peach Fuzz. Ez a szín az őszibarack egy világosabb árnyalata. A Peach Fuzz az évre megnyugvást, békességet jósol, melegséget sugároz és modern eleganciát fejez ki. Ezt a barátságos, kedves színt az otthonunk szinte bármely területére beilleszthetjük; jól mutat kiegészítőként, de kárpitként és egyéb bútorként is.

Lakberendezési trendek 2024 - pantone az év színe DeluzzoLégy önmagad!

A tökéletlenség és az egyediség menő! 

Idén a túldíszítettség háttérbe tolódik, a dekorációk kavalkádja helyett az egyéniség kerül előtérbe. Habár a minimalizmus ugyanúgy jelen van, próbáljuk meg a tiszta terekbe belevinni önmagunkat. Tehát egész nyugodtan játszhatunk a színekkel és a textúrákkal, csak ne vigyük túlzásba!

Mikor viszed túlzásba? Minél több időt vesz igénybe a felújítás vagy a dekorálás, annál inkább túlzásnak tekinthetjük. Érdemes idén elvetni azt, ami időigényes vagy macerás. A kényelmen és az egyszerűségen kell lennie a hangsúlynak, így időmegtakarítás céljából elővehetjük a régi, szeretett bútorainkat a padlásról vagy a garázsból! Az antik bizony visszajön a divatba.

Lakberendezési trendek 2024 - vissza a divatba - antik DeluzzoDekorációs főelemek

Képek, tükrök terén, de még a nyers falakon is felfedezhetőek lesznek a földi motívumok: virágok és levelek, különösen a Nap és a Hold, és az ehhez kapcsolódó elemek lesznek a nyerőek.

Az egyszerűség a művészetben is kirajzolódik: a modern absztrakt rajzok és festmények, amik objektív szemlélettel, minden köntörfalazás nélkül mesélnek, keresettek lesznek. Absztrakt mivoltuk miatt a témájuk kevésbé nyilvánvaló, mint más képeknek, és a megfejthetetlenségük rejtélyt sugall, amivel izgalmassá és vonzóvá válnak, így könnyű együtt élni velük.

Lakberendezési trendek 2024 - virágos fal DeluzzoFenntarthatóság otthon

Az előzőhöz egész közel áll utolsó pontunk, amely a természetközelségről, annak szeretetéről és az újrafelhasználásról, fenntarthatóságról szól.

Fő az egyszerűség! Ne halmozzunk fel felesleges dolgokat, inkább vegyük elő régi bútorainkat és dekorációs elemeinket. Támogassuk a hazai gyártókat és engedjük szabadjára a képzeletünket különböző DIY cuccokkal!

A minél több természetes fény beengedése otthonunkba, a természetes anyagok használata, úgy mint a fa és a kő, illetve a zöld színnel és szobanövényekkel való dekorálás bizonyítottan harmóniát és nyugalmat kölcsönöz imádott hajlékunkba.

Alakíts ki igazi dzsungel hangulatot a házadban és élvezd testközelből a természet szépségét és a nyugalmat!

Lakberendezési trendek 2024 - fenntarthatóság otthon Deluzzo

 

Képek forrása:
pinterest.com
https://www.pantone.com/color-of-the-year/2024

Előző cikk Valentin-nap: a szerelem és a kényelem ünnepe
Következő cikk Bútorok és hagyományok a világ körül

Szólj hozzá!

Hozzászólásod publikálás előtt mindig jóváhagyjuk.

*Kötelező mező

Inspirálódj!

Termékek összehasonlítása

{"one"=>"Válassz 2 vagy 3 terméket összehasonlításra", "other"=>"{{ count }} a 3-ból kiválasztva"}

Válaszd ki az első terméket

Válaszd ki a második terméket

Válaszd ki a harmadik terméket

Összehasonlítás