Tovább a tartalomhoz
Készülj fel a terasznyitásra! Kültéri bútorok széles választékban.
Készülj fel a terasznyitásra! Kültéri bútorok széles választékban.
A modern konyha ezer arca

A modern konyha ezer arca

Letisztult megjelenés, kifinomult színek és luxus? Előző cikkünkben a folk- és a loft stílusról írtunk, most pedig mutatjuk, hogy néz ki napjainkban egy modern konyha!

A fény és a csillogás valószínűleg sosem megy ki a divatból. Ki ne szeretne az otthonába becsempészni egy kis luxust? A modern elegancia sokféle irányt vett manapság, de mindben közös, hogy a legkifinomultabb megoldásokat alkalmazzák. Az üveg- és krómfelületek mindenhol jelen vannak, ezzel fényessé téve a belső területet, kitágítva a teret. A minimalista kiegészítők és az egyszerűség szinte alapköve ennek az irányzatnak.

Burkoljunk!

Egy modern konyha alapköve a ragyogás. Ez azon kívül, hogy üveg felületeket alkalmazunk, megjelenhet a konyhapulton márvány felületként - ami akár már a földig is lenyúlhat - modern lámpaként, falon csempeként vagy padlón járólap formájában. Tapétákból is bő a választék, melyek szintén feldobhatják a helyiséget.

Csempe és járólap

A halszálka nemrég tért vissza a divatba csempe és parketta alakjában, de a sima, négyszögletűekből is bátran válogathatunk. Legyen szó színes csempéről, feketéről, fehérről, portugál csempéről, az összhatás a lényeg. Kizökkentően vagy megnyugtatóan is hathat.

Sok konyhát látunk parkettával, de jegyezzük meg, a fa anyag padlóra egyáltalán nem ajánlott egy olyan helyiségben, ahol gyakran koszolódhat és vizesedhet (a fürdőszobát is kíméljük tőle!). Ma már szerencsére léteznek fa hatású járólapok, melyek remek alternatívát nyújtanak a parketta rajongóknak.

Tapéta

Csinos virágos, vidám egyszínű vagy mintás, művészi absztrakt, esetleg direkt kopott – bármelyik is tetsszen, mindből modernség sugárzik, ha jól körítjük.

Színezzünk!

very peri, color of 2022, pantone

Talán első gondolatunk színek terén a fekete, a fehér, a bézs és a szürke, mikor egy elegáns konyhát képzelünk magunk elé. De ne tévesszen meg bennünket a társadalmi elvárás! Igaz, az irodistáknak szinte kötelező magukra ölteni egy „zebra-kombinációt”, de 2022-ben már ennél nyitottabb módon is lehet ötletleni. A Pantone – festékgyár, ami a legtöbb textil- és nyomdaipar által is használt Pantone Színazonosító Rendszert szabadalmaztatta – minden évben megválasztja az év színét. Ez 2022-ben a Very Peri nevű kékes lilás árnyalat, mely általuk megfogalmazva: „ösztönzi a találékonyságot és a kreativitást”. Ez a kék szín legsötétebb árnyalata, melyben a kék az állandóságot, a hűséget, míg a vörös az energiát és az izgalmat szimbolizálja. Így, a tavalyi év után ez rendkívül jól kifejezi a visszatérést az életbe. 2021 színei ugyanis a bezártsághoz való alkalmazkodás és a kitartás megtestesítői voltak: az Ultimate Gray (szürke) és az Illuminating (sárga). Míg a szürke praktikus, szilárdságot tükröz és melegségérzetet ad, a sárgával barátságos, napfényes lesz a hangulat.

Étkezőasztal és -szék ajánlataink modern stílusban:

royalmilla

Legyen szó konyhaszigetről vagy konyhaszekrényekről, apró kiegészítőkről, bár- és étkezőszékekről, sőt, akár ajtókról, a színek mindenhol megállják a helyüket. Ne féljünk attól, hogy otthonunk egy kis színnel kombinálva veszít modernségéből.

Bárszék ajánlataink modern stílusban:

 lentinicork

A nyugtató hatás és természetesség elérhet a konyhába is. Válasszunk halvány színeket növényekkel, fafelületekkel kombinálva. Vagy variáljuk a platformokat: matt szekrények fényes fehér csempékkel, vagy üveg étkezőasztal parkettával.

Mind más és más változata a modern eleganciának, mégis elegánsak és fényűzőek.

Konyha képek forrása: pinterest.com

Előző cikk Tárgyalószett bérlés – mert a megjelenés számít!
Következő cikk Bárszék Otthonra - avagy az amerikai konyha térnyerése

Szólj hozzá!

Hozzászólásod publikálás előtt mindig jóváhagyjuk.

*Kötelező mező

Inspirálódj!

Termékek összehasonlítása

{"one"=>"Válassz 2 vagy 3 terméket összehasonlításra", "other"=>"{{ count }} a 3-ból kiválasztva"}

Válaszd ki az első terméket

Válaszd ki a második terméket

Válaszd ki a harmadik terméket

Összehasonlítás