Tovább a tartalomhoz
Készülj fel a terasznyitásra! Kültéri bútorok széles választékban.
Készülj fel a terasznyitásra! Kültéri bútorok széles választékban.
Gamer szék, avagy a sportos ergonómia

Gamer szék, avagy a sportos ergonómia

Hogyan alakultak ki a Gamer székek? Mik a fő ismérveik? Ha szeretnél választ kapni a kérdésekre, olvass tovább, ebből a cikkből minden kiderül, amit a Gamer székekről tudni érdemes!  

Autós ülésből Gamer szék

A 2001-ben alapított DXRacer a játékszékek úttörőjeként ismert. Az ő történetük mutatja be a leginkább, hogyan alakultak ki a Gamer székek.

A cég luxus sportautók autósüléseinek gyártójaként jelent meg, majd az irodai székek piacán felismerve a nagyobb vásárlói kört, ezeket az üléseket átalakították forgószékekké, mellyel megszülettek az első Gamer székek.

gamer szék, Noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas Motorsport 2021 Edition gamer szék

Mivel a sportautóknál már jóval korábban megjelent a luxus és az ergonómia, amit így átirányítottak a forgószékek iparába, megújítókká váltak. A mai napig piacvezetőként vannak jelen, köszönhetően a minőségi alapanyagoknak, amikkel dolgoznak, a megjelenésre fordított figyelmüknek, a több éves múltuknak és a megújító technológiájuknak.

Ezt kiegészítve manapság már megjelentek olyan gyártók is, akik nagyobb autómárkákkal együttműködve fejlesztik ki a Gamer széküket. Ilyen együttműködésre példa a Noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas Motorsport 2021 Edition gamer széke, mely a Deluzzo-nál megvásárolható és bemutatótermünkben megtekinthető.

Mitől Gamer szék egy gamer szék?

A fenti példából jól látható autós ülés-szerű dizájn mára egy megkülönböztető jel arra, hogy Gamer székkel van dolgunk. A megjelenés így mindig ezt a formát követi.

Fontos tisztázni, hogy a Gamer szék egy drága árkategóriájú termék. A tartósság és minőség – melyek a Gamer székek legfontosabb alapismérvei – az alapanyagokon, az anyaghasználaton, a kellékeken, a csavarozáson és az összeillesztésen múlik, melyeket olcsón nem lehet beszerezni, illetve megfizetni. Habár találhatóak gyanúsan alacsony árú Gamer székek, ezek valójában csak a jellegüket adják vissza, nem fogják megtestesíteni a valódi célt, és hamar tönkre mehetnek.

ALTAY Business gamer szék, sínesen állítható nyakpárna, integrált deréktámasz, 4D kartámasz, műbőrA Gamer szék attól Gamer szék, hogy rendeltetése szerint használjuk. És ezeket hosszú távú ülésre, nagy igénybevételre, akár a játékélmény fenntartására tervezték. Mivel a játékosok számára fontos, hogy a szék biztonságot adjon és tartson, mikor esetleg belevetődnek, annak ellen kell állnia a megpróbáltatásoknak. Ez egy olyan sokk hatást válthat ki a székekből, amit más irodai- és Gamer „jellegű” székek, mivel nem rendelkeznek annyira masszív, erősített vázszerkezettel, nem bírnak ki.

A másik, ami még fontos, a kényelem biztosítása még szünetekben is. A Gamer székek olyan nagyfokú dönthető háttámasszal rendelkeznek, amik biztosítják számukra a pihenés lehetőségét. Habár játék/munka közben az ergonomikus kényelem a semleges testhelyzetet jelenti (ezt a Tisztázzuk, milyen egy ergonomikus szék című cikkünkben kifejtjük), mozogni mindenképpen kell, ki kell ugyanis billennünk az egész napra felvett pozíciónkból ahhoz, hogy a vérkeringésünk helyreálljon.

Vásárlói kör napjainkban

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Gamer székeket alapvetően profi játékosok, e-sportolók használják, mint a megélhetésük fontos kellékeként. Mivel ezek a fajta forgószékek már nem egy olcsó kategóriába tartoznak, nem is mindenki számára elérhetőek. Ámde státuszszimbólumként és a kényelem legmodernebb megtestesítőjeként vannak jelen a piacon, így ma már előfordulnak sportosabb irodákban, gamer- és elektronikai üzletekben, illetve gamer bárokban.

A Deluzzo kínálatában elérhető prémium Gamer székeink:

 

 

 

 

 

 

Előző cikk Ajándékozz egészséget Karácsonyra!
Következő cikk Így használd a doTERRA-t az irodában

Szólj hozzá!

Hozzászólásod publikálás előtt mindig jóváhagyjuk.

*Kötelező mező

Inspirálódj!

Termékek összehasonlítása

{"one"=>"Válassz 2 vagy 3 terméket összehasonlításra", "other"=>"{{ count }} a 3-ból kiválasztva"}

Válaszd ki az első terméket

Válaszd ki a második terméket

Válaszd ki a harmadik terméket

Összehasonlítás