Tovább a tartalomhoz
Készülj fel a terasznyitásra! Kültéri bútorok széles választékban.
Készülj fel a terasznyitásra! Kültéri bútorok széles választékban.
Hogyan válasszunk irodai széket? Interjú I. Rész

Hogyan válasszunk irodai széket? Interjú I. Rész

- Interjú a Deluzzo értékesítési vezetőjével 1. rész -

Ahogyan a cipőnket, úgy a székünket is gondosan válasszuk meg!

 

Mielőtt belevágnánk az irodai székek választásának lépéseibe, fontos különbséget tennünk otthoni- és ipari felhasználás között.

Ha valaki otthoni felhasználásra keres irodai széket, legelőször megkérdezem, hogy hány órát fogja használni a terméket, hiszen ez nagyban befolyásolja azt, miket ajánlok.

Vannak ugyanis azok a személyek, akik komfortosabbak, és szeretnek forgó irodai székből számítógép előtt, asztalnál néhány órát dolgozni. Nekik javasoltak a dönthető háttámlájú székek, puhább szivacsosabb felületű modellek, de igénytől függően lehet választani lábtartóval rendelkező termékeket. Amiket mi ajánlani szoktunk ilyenkor, az a főnöki forgószék, fiataloknál népszerű választás a Gamer szék. A típusok elérhetőek kisebb, nagyobb méretekben.Big vancouverPacific

Sokszor azt tapasztaljuk az otthoni felhasználás esetében, hogy a kényelemnél fontosabb, hogy a modell jól illeszkedjen a környezetébe. Ezután a vásárlók mérlegelik ár-érték arányban is a terméket, de mindenképpen a kényelemmel szemben a stílus az elsődleges, azonban mi az egyén testi adottságaihoz illeszkedő kényelmet preferáljuk.

Ha céges vásárlót figyelünk meg, ott már a funkcionalitás az első. Tőlük megkérdezzük, hogy kiknek, milyen testmérettel rendelkezőknek és pontosan hány főnek lesz a termék? Mennyire lenne nagy igénybevételnek kitéve, fontos-e a megjelenés? Általában a strapabíróbb típusokat ajánljuk, hiszen a céges ügyfelek a tartósabb, időtállóbb darabokat igénylik. Professzionális környezetben ergonómiai szempontokat is figyelembe veszünk, fontos ugyanis, hogy a munkáltató olyan termékeket biztosítson a munkavállalóknak, amik hosszú távon kényelmet biztosítanak és nem okoznak egészségügyi károsodást. Tudniillik, egy rosszul kiválasztott szék használata okozója lehet gerincferdülésnek. Vannak kiváló ár-érték arányú termékek; és az ár általában nagyon jól meghatározza a tartósságot és minőséget.

ElloAlya

Miért kell az adott típust a rendeltetése szerint kiválasztani? Tehát miért nem jó egy szimpla étkezőszék, vagy fotel munkavégzéshez?

Mert túrázni sem magassarkúban megy az ember... Ahogy a cipőknek is van stílusa, a székeket is válogatni kell. Randevúhoz az elegánsabb darabokat keressük, étkezőszéken enni szokás, munkavégzéshez irodai széket használunk. Ahogyan a cipőnket, úgy a székünket is gondosan válasszuk meg!

Ha segítségre van szükséged a vásárlás során, olvasd el a Hova milyen szék való? Segítünk eligazodni az útvesztőben című cikkünket.

Mik azok a szempontok, amik alapján válogatni kell? Miért fontos mérlegelni?

Az ergonómiai szempontok miatt – hiszen pár óra után már önkéntelenül is kényelmet keresünk, ami pl. egy standard étkezőszéknél nincs meg, de egy irodai széknél megvan. Ha a szék háttámlája nem állítható, nem adja meg azt a kényelmet, amit egy ergonomikus szék megadhat. Kezdetekben én is egy rozoga fa széken fejlesztetettem ezt az áruházat, ami semmiféle ergonómiai szempontnak nem felelt meg. Tudom, milyen érzés hátfájással küzdeni. Ha már valakinek kialakult gerincproblémája, és szeretne új széket vásárolni, érdemes mérlegelni, mi a fontosabb: a saját egészsége vagy a szék megjelenése. De fontos elmondani, hogy egy ergonomikus szék is lehet stílusos

HectorMIT

Szempontok az irodai szék választása során:

Ügyelni kell arra, hogy a szék mérete megfelelő legyen mind szélességben, mind magasságban. Meg kell nézni, hogy az ülés magassága állítható-e, a háttámla dőlésszöge és görbülete biztosítja-e az elvárt kényelmet, a kartámasz magassága és az ülőlap mélysége megfelelő-e, van-e fej- és deréktámasz, illetve, hogy ezek milyen tartást adnak. Ezen kívül fontos a kárpitozást, a szivacsozást és a felületek bevonatát is megvizsgálni. Fontos ügyelni a szék vázszerkezetére, mert nem mindegy, hogy hány kilós személy használná. Ennek megfelelően találhatóak nálunk standard és kifejezetten nagy teherbírású forgószékek külön kategóriában, amik megkönnyítik a keresést. És persze az ár sem utolsó szempont.

Otthoni környezetben igaz, a szempontok ugyanezek, de amit ajánlunk, már eltérhet. Hiszen egy felhasználó otthon nem ugyanarra használja a székeit, mint céges környezetben, így funkciójuk nem feltétlen olyan tág. Míg irodába egyfajta széket vásárolunk, több testtípusú embernek, otthon kevesebb beállítási lehetőség is elegendő lehet.

Amit még mindenképpen megemlítenék, hogy cégeknél húzóerő lehet a megjelenés, hogy milyen a székek kárpitozása, nálunk pedig, nagyobb mennyiség igénylése esetén van lehetőség egyedi tervezésre, illetve a logót is bele tudjuk hímezni a felületbe. Ha van pl. egy szín, ami a cégre jellemző, vagy ami „az ő színe”, megpróbáljuk azt beszerezni. Van egy széles kárpitpalettánk, elsősorban ebből tudnak az ügyfelek választani, de száznál több megrendelés esetén be tudunk szerezni egyedi kárpitot is, így állunk rendelkezésre, ha konkrét RAL kóddal keresnek meg. De a színen kívül is megpróbálunk a cég arculatához illeszthető stílussal előállni.

Vannak konkrét stílusajánlataid irodák részére?

Ha egy sportos, vagy egy szabadszellemű vállalkozás szeretne ergonomikus széket, akkor a Gamer kategóriánkat, azon belül is az xDrive kollekciónkat tudnám ajánlani. Van belőle extrém és letisztult megjelenésű modell.

KaratayAltay business gamer szék

Ha klasszikusabb egy iroda megjelenése, inkább a sötétbarna, krém és a fekete színeket tudnám javasolni. Ebbe a környezetbe egy elegánsabb megjelenésű főnöki szék jól passzol.

MezzoCalimera

Ha egy futurisztikusabb, nagyon letisztult és modern irodáról beszélünk, akkor már a hálós irodaszékeket is el tudnám képzelni a minimalista modellek mellett, vagy egy nagyon extrém Gamer széket, sőt, azokat a fajtákat is, amik több fém elemből állnak.

Vernier BasicTremezzo

Találhatóak nálunk hajlított fa székek is, amik minimalisták és barátságos megjelenést kölcsönöznek, szinte bárhová illenek.

DaytonVarel

Érdemes ellátogatni a Deluzzo bemutatótermébe, ahol többféle típus is megtekinthető és kipróbálható. Az interjú második felében az üzlet működéséről és egyéb szolgáltatásokról lesz szó.

Előző cikk Hova milyen szék való? Segítünk eligazodni az útvesztőben
Következő cikk Hogyan válasszunk irodai széket? II. Rész

Szólj hozzá!

Hozzászólásod publikálás előtt mindig jóváhagyjuk.

*Kötelező mező

Inspirálódj!

Termékek összehasonlítása

{"one"=>"Válassz 2 vagy 3 terméket összehasonlításra", "other"=>"{{ count }} a 3-ból kiválasztva"}

Válaszd ki az első terméket

Válaszd ki a második terméket

Válaszd ki a harmadik terméket

Összehasonlítás