Tovább a tartalomhoz
Kreatív munkakörnyezet - különleges irodák a nagyvilágból

Kreatív munkakörnyezet - különleges irodák a nagyvilágból

Az irodák régóta már nem csupán a munkahelyek jelképei, hanem egyre inkább olyan terek, ahol az alkotás és az innováció találkozik. A különleges irodatervezés trendje egyre inkább elterjedt és sok vállalat megmutatta, hogy az irodaterületek lehetnek sokkal többek, mint puszta munkahelyek. Ez a hozzáállás kiváltképpen fontossá vált a Covid utáni időszakban, amikor a Home Office és a Hibrid munkavégzés egyre inkább elterjedt. Ekkor sok vállalat számára fontos kérdéssé vált, hogy hogyan vonzzák vissza a munkavállalókat az irodába. Vannak olyan cégek, akik az otthonos légkör megteremtésével próbálják előidézni, hogy a munkavállaló egy kanapén ülve, kávét iszogatva dolgozhasson, mintha a saját lakásában lenne. Viszont vannak olyanok is, akik kreatívabb, extravagánsabb módon próbálják rávenni az embert, hogy bemenjen az irodába, például biztosítanak edzőtermet vagy akár egy egész medencét.Deluzzo különleges irodák - google iroda(www.evolution-design.info)

Ezek mellett cégek rengeteg más leleményes ötletet használnak, hogy a dolgozók motiváltabbak és kreatívabbak legyenek. A díszítéstől kezdve, a funkcionális megoldásokon át, a kényelmes relaxációs helyiségekig számos lehetőség létezik. Például egyes irodákban megtalálhatók kutyamegőrzők, így a dolgozók kedvenceiket is magukkal vihetik, vagy éppen gyermekmegőrzők, hogy a szülőknek ne kelljen aggódniuk a gyermekükért munkaidő alatt.Deluzzo különleges irodák - SAP iroda Budapest(www.autopro.hu)

Emellett olyan kiegészítők is fontos szerepet játszhatnak, amelyekkel a munkába járást vagy éppen az irodai közlekedést oldják meg. Néhány vállalat ugyanis bicikliket vagy rollereket biztosít dolgozói számára, hogy minimalizálja a helyiségek közötti eljutással töltött időt és megkönnyítse azt.Deluzzo különleges irodák - google biciklik(www.businessinsider.com)

Nézzük, milyen egyedi megoldást alkalmaznak a világhírű vállalatok, hogy inspiráló munkakörnyezetet teremtsenek!

Kreativitás és kényelem találkozása: a Google dublin-i központja

A Google dublin-i központja, amely több mint 47.000 m2-en terül el, példaként szolgál arra, hogyan lehet a munkahelyet inspiráló környezetté alakítani. Az iroda számos különböző kreatív zónával rendelkezik, beleértve a hangulatos füves területeket, ahol a dolgozók kikapcsolódhatnak, vagy akár kreatív brainstormingokat tarthatnak.Deluzzo különleges irodák - google játékterem(www.businessinsider.com)

A Google campusa négy épületből áll, amelyekben a kreatív egységek arányosan és meghatározott tematika alapján lettek elosztva. A komplexum legújabb épülete a “Google Docks”, amely 14 emeletével az egész város legmagasabb építménye. A Google központjában számos olyan szokatlan elem található, amely segíti a dolgozók jóllétét. Ilyen például a számtalan játékterem és wellness részleg, a fitness központ vagy a 25 méteres fedett medence.Deluzzo különleges irodák - Google épület dublin(www.evolution-design.info)

Innováció és interakció: az Amazon Prime New York-i főhadiszállása

Az Amazon legújabb, New York-i irodája az ország egyik legelső áruházában nyitotta meg kapuit. A felújításnál fő szempont volt, hogy megőrizzék az eredeti épület, a Lord & Taylor pláza hangulatát és elemeit. Az iroda éttermét “Dott’s”-nak keresztelték el, amely az egykori cég 1945-ös elnökéről, Dorothy Shaver-ről emlékezik meg.Deluzzo különleges irodák - Amazon dot's étterem(www.aboutamazon.com)

Az építmény egyik legkülönlegesebb alkotása a “Madárketrec”, amely ihletője az eredeti, azonos nevű kávézó volt. A félkör alakú remekmű textilművészeti alkotás, amely az épület textilipari történetét hivatott felidézni.Deluzzo különleges irodák - Amazon "madárketrec"(www.6sqft.com)

A számos kreatív elem közül, amikkel a központ rendelkezik, mindenképpen ki kell emelnünk a kutyafuttatót. Az Amazon összes irodája kutyabarát, viszont nem mindegyik rendelkezik az Empire State Building-re néző panorámával. A tetőteraszon elhelyezett kutyafuttató lehetőséget biztosít az alkalmazottaknak arra, hogy a szüneteket együtt töltsék kedvenceikkel.Deluzzo különleges irodák - Amazon kutyafuttató(www.aboutamazon.com)

Kényelem és hatékonyság: a budapesti SAP iroda

Nem véletlen, hogy a budapesti SAP iroda 2018-ban elnyerte az “év irodája” díjat, hiszen tökéletes példája annak, hogy a kényelem és a hatékonyság hogyan találkozhat egy modern irodaterületen. A tervezéskor fontos szempont volt a dolgozók kényelme és jó közérzete, ezért számos komfortos és ergonomikus munkaállomást alakítottak ki.Deluzzo különleges irodák - SAP edzőterem(azevirodaja.hu)

Az irodában találhatóak különböző szabadidős tevékenységeknek szentelt területek is, például fitness terem, játékterem vagy akár relaxációs helyiségek, ahol a dolgozók kikapcsolódhatnak a meetingek között.Deluzzo különleges irodák - SAP pihenő sarok(azevirodaja.hu)

Az egyedi és inspiráló munkakörnyezetek létrehozása nem csupán egy divatos trend, hanem egy olyan stratégia, amely segíthet a vállalatoknak növelni a dolgozók hatékonyságát és kreativitását, illetve hosszú távon segít fenntartani a munkavállalók létszámát. A Google, az Amazon és a SAP irodái jól példázzák, hogyan lehet a munkahelyet olyan környezetté alakítani, amelyben a dolgozók szívesen dolgoznak és kibontakoztathatják teljes potenciáljukat.

Következő cikk TOP5 DIY ötlet doTERRA olajakkal

Szólj hozzá!

Hozzászólásod publikálás előtt mindig jóváhagyjuk.

*Kötelező mező

Inspirálódj!

Termékek összehasonlítása

{"one"=>"Válassz 2 vagy 3 terméket összehasonlításra", "other"=>"{{ count }} a 3-ból kiválasztva"}

Válaszd ki az első terméket

Válaszd ki a második terméket

Válaszd ki a harmadik terméket

Összehasonlítás